pátek 3. ledna 2014

Návraty do Kuala Lumpur

Mám KL ráda, před dvěma lety jsme tu strávili celý týden, takže tentokrát jsme se už nehonili po atrakcích a spíš jsme si to užívali a vrátili jsme se jen na některá místa...kamarád Martin, který s námi tentokrát jel, tu byl poprvé, proto jsme zvolili takovou všehochuť. Bydleli jsme ve dvou hotelech, v den příletu (před naším přeletem do Kambodži) a pak poslední noc (v den konference, na které kluci přednášeli) jsme spali v hotelu U Švába. Obvykle se předhánějí pořadatelé mezinárodních konferencí v tom, kde udělat konferenci... tentokrát jim to teda nevyšlo. Na první pohled to nebylo úplně zjevné, normální hotel, poloha hned u letiště, což nám na odlet i přílet vyhovalo...byl uprostřed ničeho, do města to bylo hodinu taxíkem...ale budiž, možná pořadatelé nechtěli, aby se jim účastníci konference rozprchli pryč...takhle opravdu neměli kam :-) Ale poté, co jsme na pokoji vybili dva šváby a Martin odchytával štenici...hotel měl svůj název zpečetěn. V noci se ukázalo, že hygiena není nejslabším místem...více hlučný hotel jsem nezažila, nonstop se někdo (úklidová služba) coural po chodbách, vysával, třískal, řval...a to i ve dvě ráno...no jo, letištní hotel, pořád přilétali a odlétali noví hosté a personál měl asi nařízeno pokoj ihned uklidit...denní doba či ne..to se neřešilo. Přežili jsme, ale tady nikdy více. Kdyby si hotel nehrál na čtyřhvězdičkový, tak dobrá...ale tohle vůbec neodpovídalo. V restauraci jsme museli dokonce vracet a reklamovat jídlo, syrové a nepoživatelné jehněčí...dostali jsme nakonec slevu, :-) kterou jsme obratem propili, jelikož střízlivým se nám na pokoj se šváby nechtělo vracet.... Naštěstí jsme se na pobyt v KL pak stěhovali do centra do mé oblíbené Impiany.
http://sepang.concordehotelsresorts.com/
Tady je naše hodnocení na booking.com
 + Free transport from/to the airport.
-    Nightmare. More like prison blocks. Terrible location, in the middle of nowhere.  Relatively close to the airport, but not by foot.  Surrounded by main roads you cannot cross. No shops at all, you even cannot buy water.  Rooms outdated,  found cockroaches inside the room and in the corridor. Extreme non-stop noise both days and nights: screaming, slamming the doors, ringing, knocking, vaccum cleaning during the night.  No sound insulation, big gaps around the doors. Impossible to get asleep at all.  Horrible western food at the restaurant. No service,  waiters and bar tenders ignore you absolutely.


24.12.2013 foto u vánočního :) stromečku
plněné avokádo s krevetami :)
 Hotel Impiana KLCC http://kualalumpurhotels.impiana.com.my/


syrová tuňák přivezen z Japonska, tady jsem si debužírovala
 Kousek od hotelu u Petronas Tower je obří nákupní centrum, takže o čerstvé ryby a vůbec všechno nebyla nouze...

sladkosti z příšerně zapáchajícího durianu







výlet do Batu Caves kousek za KL
Je to hinduistické poutní místo a jeskyně bývá označována za jednu z deseti nejvýznamnějších jeskyní celého světa, zde se konají krvavé rituály sebepoškozujících se poutníků, kteří si probodávají kůži háčky a háky Jeskyně byla objevena asi před 150 lety. Vchod je vysoko ve svahu kopce a musí se k němu vyšlapat 272 schodů. U jejich úpatí stojí pozlacená socha patrona jeskyně, Lorda Murugana (necelých 43 metrů vysoká), která dává místu nezapomenutelný a nenapodobitelný vzhled.


Přidat popisek










 na schodech do jeskyně dovádí makakové...





 












Ganéša

vybírám vzor na malování hednou



má ruka :)
 

Ptačí park v KL



 

 








vodopád


  milky stork je národním ptákem





Štěpán se jim nelíbil a tak ho poklofali...
 






 náš bazén v Impianě
zákaz vstupu se zvířaty :-)


 ZOO Negara


před dvěma lety to byla tygřata, teď už nám trochu vyrostla...

fuj, mokré...


tyhle máme před 2 lety jako malinké....trochu vyrostla :-)



hyena

moja moja

mazlík :) jenho nenaštvat



tapír čabrakový, má láska
  



hladila jsem ho!!




rozhlédnout se, zda nikdo nejde, a drbeme...haha, že prý koušou, mě olizoval a nechával se hladit...nejlepší zážitek na světě
a zase ti tapíři...



hmmm, tak myslím, že se naštval...

kapybara

Petronas Towers