neděle 1. června 2014

Japan - Kanawawa

Kanazawa je jediným místem, o kterém víme, že pokud se ještě znovu dostaneme do Japonska.....tak toto místo můžeme vynechat. Je to sice jedno z mála velkých měst, které nebylo při bombardování Japonska během druhé světové války zničeno, ale přišlo nám turisticky nevlídné. Zahrada Kenrokuen je krásná, ale jinak nás moc neoslovila. Najdeme zde však několik dochovaných domů pro gejši. Jedním z nich je i dům gejši Šimy pocházející z 19. století. 





 Čtvrť Higaši - jako by s turisty nepočítali, špatné značení, žádné značení...celkově nepřátelská a nemilá atmosféra, i lidé nerudní... a jak Japonsko milujeme, tak Kanazawu neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)



Zahrada Kenrokuen prý patří mezi tři nejkrásnější v celém Japonsku. Její název znamená v překladu "zahrada šesti vlastností". Původně byla v 17. století založena jako vnější zahrada Kanazawského hradu, ale pro veřejnost byla zpřístupněna až roku 1871.









Kanazawský hrad patřil mezi největší feudální hrady v Japonsku. bohužel v roce 1881 celý lehl popelem a dochovat se podařilo jen zbrojnici a zadní bránu. Dnes je tu jeho replika.





Při bloudění s nulovým orientačním vybavením této "turistické" lokality jsme se došourali i k samurajskému domu.










1 komentář: