neděle 6. května 2018

Garden Food Festival Ostrava 2018

Letošní Garden Food Festival Ostrava se konal opět v industriálním areálu Dolních Vítkovic. My na něj šli poprvé, trošku skeptičtí, jestli to bude stát za to. Proč mám jako platit vstupné, když pak budu utrácet za jídlo? :) Stálo to za to? Rozhodně! Vyšlo krásně počasí, vychytali jsme i čas, takže při prvním kroužení po areálu tam ani nebylo narváno. 


Dorazili jsme něco před jedenáctou, festival začal v deset, urvali jsme téměř poslední místo na parkování hned u brány a vystáli malou frontu na vstup a výměnu grešlí. Rada pro návštěvníky: kupte si vstupenku online, je výhodnější + jste-li z okolí, jeďte tramvají. Zastávka je hned kousek od vstupu do areálu. Odcházeli jsme kolem druhé a tou dobou již parkování byla noční můra. Vstupné je 150 Kč na osobu + na festivalu se platí speciální měnou: grešlemi. Funguje to tak, že si vyměníte hotovost na virtuální měnu, kterou vám nahrají na čip, který se zapůjčuje zdarma. U jednotlivých stánků pak jen přikládáte čip a strhávají se vám nabité grešle. V areálu je několik míst, kde je možné směnu provádět, tak se nemusíte bát, že by vám grešličky chyběly a vy hladově koukali. Ceny produktů se liší, průměrně "dobrota" stála 3-6 grešlí. Grešle má hodnotu 25 Kč.  

Začali jsme šneky po burgundsku s bylinkovým máslem u Barkona Snails. Byl hodně cítit česnek a olivový olej, samotný šnek byl měkoučký a dobrý. Porce s třemi kousky vyšla na 3 grešle = 75 Kč.

 




Pak jsme se přesunuli ke stánku restaurace Ocean48, která zatím v Ostravě svou pobočku nemá, tak třeba v budoucnu... Na jejich festivalovém menu nechyběl čerstvý losos, tuňák a další rybičky.






ukázka porcí




Dali jsme si tuňáka sashimi s wasabi majonézou, který byl podávaný na lůžku z řapíkatého celeru a mrkve. Byl tak dobrý, že jsme na něj pak šli ještě jednou. Porce stála 6 grešlí = 150Kč.



 

 Další naše kroky zamířily k ústřicovému baru Grand Cru. Ústřice dobré, čerstvé, chuťově spíš lepší průměr...holt na New York to prostě nemá, ale na ostravské poměry byly opravdu dobré. Jedna ústřice stála 3 groše = 75Kč.



Neodolali jsme a v Grill Pub Food Truck jsme si dali slávky na víně a tataráček z jelena. Obojí skvostné. Slávky stály 3 groše, jelen 4. :)



slávky na víně

tatarák z jelena s kapary


tohle nebude pro vegany :)

grilovaný bejček

doprovodný prodej regionální kuchyně

Just Donut

steaky u Mangustina

příprava husích jatýrek

koláčky z Globusu






Lesní hotel Rekovice se vytasil s hafanem
Brouk na talíři

utopence od Mamma Help

Street Food Viet Nam

festivalové menu od Brouk na talíři :) cvrčci, mouční červi, potemníci a sarančata




Bernie's grill

Bernie's grill

Bernie's grill









Degustatio Argentina Grill


na hlavním pódiu probíhal doprovodný program

1 komentář: