úterý 31. července 2018

Den první - Los Angeles - Universal Studios Hollywood


Studia Universal Hollywood se nachází na svazích údolí San Fernando, kde v roce 1915 Carl Laemmle otevřel slavnostně Universal City a začal vybírat  vstupné za to, že se mohli návštěvníci podívat, jak se vyrábějí filmy. Dneska je areál rozdělen na dvě obří části, obě spojují dlouhé eskalátory. Vstupné je astronomické a mění se v závislosti na tom, jaká část roku je. 
V době naší návštěvy již platilo samozřejmě to nejvyšší možné vstupné. Určitě doporučujeme zakoupit "skip the line/fast pass" vstupenku (259 dolarů), protože jinak si park moc o letních prázdninách neužijete. Všude jsou mraky lidí a fronty na atrakce neberou konce. Je zcela běžné, že na jízdu čekáte i víc než 120 minut ve frontě. My jsme se rozhodli, že tady se šetřit opravdu nevyplatí.... a díky tomu jsme si park celkově hodně užili. Díky "předbíhací" vstupence jsme nikde nečekali víc než jen pár minut. Odpoledne už bylo všude tolik lidí a tak veliké teplo, že pobyt ve studiích už byl jen pro otrlé, kterým nevadí se prodírat zpoceným davem. Celkově jsme tam byli cca od 8.00 (měli jsme early entry vstup) do 17.00 a zdaleka jsme se nenudili, chtěli jsme zůstat déle (park zavíral až  ve 22.00), ale to už zavánělo solidním úžehem/úpalem a celkovým kolapsem z vedra.  Navíc má barva značně připomínala kalifornská zralá rajčátka. Opalovací krém byl v tom ztraceném kufru a já pořád doufala, že kufr přece dorazí, tak nebudu kupovat opalovák nový, že? :) Bohužel v době našeho pobytu zasáhla Los Angeles a okolí nevídaná vlna veder. V televizi nonstop hlásili varování, aby lidé raději zůstali v klimatizovaných prostorách. Ale co už, nějakých 44 ve stínu nás přece nepřipraví o zážitky z města andělů :) Bohužel vedra panovala po celou dobu a ochladili jsme se až v San Franciscu, kde zas byla zima a mlha. :) Klasicky pořád nespokojeni s počasím.

 Před zábavním parkem byl v roce 1993 otevřen City Walk, kde se nachází přes 65 různých obchodů, restaurací, barů, nočních klubů a divadel.



Do parku se vchází stylově po červeném koberci, na kterém se už v osm ráno mačkáte s jinými ranními ptáčaty, která měla stejně dobrý nápad a přišla na otvíračku. V samotném parku se při jízdách nesmí většinou fotit ani natáčet, tak máme fotky a videa jen z "blonskání se" mezi jednotlivými atrakcemi. Aspoň si to člověk lépe užil, upřímně si ani neumím představit, že bych držela kameru a svištěla na koštěti ve snaze chytit zlatonku. Většina míst je založena na adrenalinu, simulované horské 3D dráhy, v Mumii je dokonce pravá. Všude na Vás cáká voda a celkově je to dost jízda. Universal Studios nejsou jen pro děti, užijí si je i dospělí a vůbec milovníci filmů.



motto dne: nestrkej ruce kdekomu do tlamičky!


auto z filmu Mumie


Naše první kroky/ no vlastně jsme skoro běželi/ směřovali kam jinam než do Bradavic a Prasinek z Harryho Pottera. Krom dvou jízd se zde nacházela řada obchůdků, kde se dalo nakoupit všemožné nemožné ze světa čar a kouzel. Já se držela hodně zkrátka, odvezla jsem si  domů jen dýňovou šťávu, ale zato v úžasné dýňové sklenici. :)  Oběd jsme si pak dali U Tří košťat a myslím, že replika hospody byla dokonalá.

 The Wizarding World of Harry Potter



U Tří košťat


smažená ryba s bramborem a dýňová šťáva
strop hospody






soví pošta







pravý máslový ležák









The Simpsons Ride 









  







Studio Tour se nám líbilo asi nejvíce po atrakcích v Harry Potter parku. Vláčkobusem se jezdí mezi hangáry studií, kde se v reálném čase něco natáčí. K vidění jsou tu kulisy trosek letadla z Války světů. S 3D brýlemi vidíte souboj T-Rexe a King Konga, auta z Rychle a zběsile. Je tu scéna z Čelistí, Batesův motel z Psycha... My byli svědkem natáčení nějaké akční scény, kde se honila auta s lupiči a došlo i k výbuchu.









 
 





 


Jurassic Park
Už přes dvacet let stará atrakce, která má ale pořád svůj půvab, zažili jsme ji i v Japonsku, kde na ní byl jen Štěpán, já nechtěla být mokrá jak myš. Ale tady jsem se nechala k jízdě ukecat, protože bylo už strašné horko a navíc tato atrakce končí a byla to poslední příležitost projet se na raftu, nechat se poplivat dinosaury a proletět se tmou kolmo (skoro volným pádem) 26 metrů dolů. Od října bude zavřená a bude se předělávat na Jurský svět. Bylo to skvělé, ale ten volný pád byl fujtajbl. Z jízdy bude video :)

Dále je tu nově k vidění koutek s "ochočeným" zlobivým raptorem.





Water World
Show podle nepříliš úspěšného filmu Kevina Costnera, kaskadéři skáčou do vody, najíždějí na sebe vodními skútry a na závěr do nás skoro najelo letadlo. Do toho herci lijí na diváky kýble s vodou, doslova! Štěpán byl nadšený, já už méně. Ale aspoň jsme se na chvilku ukryli před sluníčkem.










Minions
Během 3D projížďky se z návštěvníků stávají minions v tréninku. Bláznivá jízda na simulované horské dráze.










Shrek


Kung-fu Panda je nejnovější otevřená atrakce. 


 

Marilyn musí být


 Walking Dead
Atrakce na motivy kultovního seriálu. Prochází se starou nemocnicí a "živí mrtví" vás lekají, jak to jen jde. Jsou tam i živí herci v kombinaci s kulisami...děsivé a lekací :) A na to, jaká je to vlastně blbost, jsme si to za pištění náramně užila.






Kromě adrenalinových atrakcí je možné zhlédnout různé show. Již výše zmiňovaný Vodní svět, pak Speciální efekty a Zvířátka ve filmu. Ze všech budou záběry ve videu. Speciální efekty byly pro mě nejlepší, zapojovali do triků i diváky, tak to bylo takové interaktivní s nádechem trapnosti, ale člověk se tomu musel smát. Zvířátka byla těžký průměr, dalo se to předvídat a obecně jsem spíš proti takové drezúře, tak mě to moc nenadchlo. Show se konají jen několikrát denně, tak si je nutné hlídat začátky, abyste se na ně dostali. Minimálně půlhodiny před se již tvoří velké fronty. Opět se nám zde vyplatil "předbíhačský" lístek, stojí se v jiné frontě a byli jsme pak vpuštěni přednostně před ostatními, což je skvělé jednak v tom, že je jistota, že se do sálu vejdete, a také v tom, že si můžete vybrat, kam si sednete.








1 komentář: