pondělí 28. října 2013

Peru ochutnávky III.

Pobřeží Tichého oceánu
Na pobřeží je naprostou nutností zajít někam na mořské plody, vše čerstvé, jednoduše připravené a výborné... a že se tu darům moře daří! Může za to studený Humboldtův proud u pobřeží Peru, který je bohatý na plankton, který tvoří ideální jídelníček mnoha druhů ryb.

hurá na ostrovy Ballestas
Ceviche je typické peruánské jídlo z této oblasti, je to vlastně marinovaná syrová ryba (krevety, hřebenatky, chobotničky, různé druhy ryb...) se naloží do limetové šťávy s trochou čili a cibulí...jí se syrové :) no a na můj vkus i moc kyselé...ale když se to spláchne Pisco Sourem...je to i dobré... servíruje se samozřejmě se sladkou bramborou...
Ceviche





Stylová pobřežní restaurace a všudypřítomní pelikáni...









A kdo nemá zrovna chuť experimentovat, klasická rybička či krevety jsou všude čerstvé, dobré a levné...






smažené krevety
pstruh

2 komentáře:

  1. A co mi připravíš k jídlu, až k vám dorazíme? Jaká specialitka na nás bude čekat?:-)))

    OdpovědětVymazat