čtvrtek 17. července 2014

Vietnam - úvod



Základní informace o Vietnamu
Oficiální název: Vietnamská socialistická republika (Viêt Nam Công Hòa Xa Hni Chu´Nghiã)
Rozloha: 329 566 km2
Obyvatelstvo: 85,262 mil. (odhad na červenec 2007) - takže nyní již více :-)
Hlavní město: Hanoj, Ha Noi (přes 3 miliony obyvatel)
Státní zřízení: republika
Územní členění: 63 provincií
Jazyk: oficiální jazykem je vietnamština; dále se mluví anglicky, francouzsky, čínsky, khmérsky a dalšími jazyky horských oblastí
Měna: 1 vietnamský dong (VND) = 10 hao = 100 xu

Naše putování severním a středním Vietnamem se uskutečnilo 1. - 15.7. 2014. Do Vietnamu jsme se vydali na vlastní pěst s tím, že jsme dopředu měli objednané hotely a vnitrostátní letenky. Nakonec náš itinerář až na drobnosti klapl. Letěli jsme s Aeroflotem s přestupem v Moskvě. Lety trvaly 2,5 hodiny + 9,5 z Moskvy do Hanoje. Servis na palubě nic moc, navíc méně prostoru pro nohy než když klasicky létáme s Emiráty... Štěpán si to opravdu "užil". Nakonec jsme mohli být rádi, že jsme vůbec odletěli. Víza jsme měli zařízená přes zvací dopis, věděli jsme, že od jara Air France toto neuznává a odmítá cestující s nenalepeným vízem v pase (to byl i náš případ) vpouštět na palubu letu do Paříže. Žili jsme ale v přesvědčení, že se nás to netýká, když letíme přes Moskvu... hehe, pár telefonátů na letišti nám pěkně zvedlo adrenalin... naštěstí to nakonec nebyl problém, a tak jsme si pak v Hanoji vystáli hodinovou frontu, zaplatili každý 45 dolarů a vízum nám nalepili do pasu až tam. V Hanoji jsme zůstali 6 dní, pak jsme přelétávali do Hue, odtud pak přejížděli do Danangu, odkud jsme pak letěli zpět do Hanoje a následující den pak domů do Evropy. 

Ubytování v Hanoji jsme měli zajištěné v Pearl hotelu přímo ve Staré Čtvrti, což se ukázalo jako nesmírně přínosné po všech stránkách. Poslední noc před odletem domů jsme bydleli v La Rosa, což sice bylo už trochu mimo centrum, ale to už nám bylo jedno, stejně jsme se jen navečeřeli a šli spát.



http://www.booking.com/hotel/vn/hanoi-pearl.cs.html






 La Rosa Hotel

http://www.booking.com/hotel/vn/hanoi-la-rosa.cs.html



2 komentáře:

  1. Vy jste tedy dobrodruzi. Hlavně že jste se ve zdraví navrátili domů.

    OdpovědětVymazat
  2. :) narážíš na to letadlo, viď? Je mi blbě, jen na to pomyslím...

    OdpovědětVymazat