neděle 4. června 2023

USA 2022 - Boston III. - Čínská čtvrť, akvárium, Boston Tea Party, Italská čtvrť

V podstatě všude jinde na cestách si nás najde ta Asie. Bydleli jsme v Bostonu sice v Divadelní čtvrti, ale jaksi „nedopatřením“ to vlastně bylo skoro v Čínské. 😊 Chinatown v Bostonu je třetí největší čínskou čtvrtí v USA, za New Yorkem a San Franciscem (byli jsme ve všech :). Vstup do ní je tradiční bránou, která je po obou stranách ozdobena lvy pro odvrácení zla. Najdete zde obchůdky s čínským zbožím, spoustu restaurací a vývařoven. V jedné z nich jsme si také dali naše první bostonské jídlo...


Naproti přístavu  se nachází slavné Aquarium New England. Bostonské akvárium je prý jedno z nejlepších v USA. Je zde více než 600 různých druhů a více než 20 000 zvířat. Nás nejvíce bavilo krmení a počítání tučňáků. Jinak mě zas až tolik nenadchlo, Osaka je určitě lepší. Pokud máte čas a jste někde v okolí, tak asi ano (pokud jste milovník ryb), ale já už bych podruhé nemusela dovnitř. Za tu cenu je to spíš průměr.












Od akvária jsme ve vydali procházkou kolem vody k Boston Tea Party Museu. Tady začala americká revoluce, dokonce si můžete naházet i bedny s čajem do řeky :)











A toulky italskou čtvrtí... místní canoli od Mika je must have.... doporučuji pistáciové.... jo a byli jsme tam několikrát :))) a to já sladké nejím :)













Žádné komentáře:

Okomentovat