sobota 5. srpna 2023

Korea 2023 (5. 7. - 31. 7.) - přílet do Seoulu

A je to tady, naše korejská cesta budiž zahájena :) Budeme skoro měsíc v Jižní Koreji :) Tak nějak tradičně začíná už den před odletem, protože spíme opět na letišti ve Vídni. Náš oblíbený hotel NH Vienna Airport Conference Centre od minula opět zdražil, ale za to pohodlí před dlouhými lety prostě stojí. Navíc ho platí "FKSP", takže vlastně proč ne. Cesta na letiště byla v pohodě, uvízli jsme jen na 20 minut před Mikulovem, Vídeň už byla průjezdná. Před zaparkováním na Mazuru jsme se zastavili ještě v obchoďáku a koupili si večeři na hotel. Zpětně jsme se smáli, že jsme oba sáhli po sushi...nebudeme toho mít v Koreji dost? :) Po zaparkování (skoro plné parkoviště, takové jsme ho ještě nezažili) jsme se zdarma shuttle busem svezli k terminálu a přešli na hotel. Dostala jsem zdarma upgrade pokoje, takže jsme si užili i vanu. :) Ráno následovala opulentní bufetová snídaně, ale s před covidovým časem se to nedalo srovnat. Výběr byl bohatý, ale už ne tak jako dříve. Před polednem jsme vyrazili na letiště. 



Let byl bez problémů, jen jsme měli asi hodinové zpoždění, protože letadlo dorazilo pozdě. Po jedenácti hodinách jsme dorazili do Koreje. Letěli jsme přímou linkou Vienna Seoul/Incheon s Korean Air. Snad poprvé v životě mi na palubě chutnalo jídlo. :) Měli jsme bibimbab i teplou snídani. A poprvé jsme ochutnali, že korejské ovoce/tím pádem i džus bude prostě sladší. :)




Proces vstupu do země byl rychlý a bezproblémový, jen jsme museli mít už dopředu vyplněné formuláře online, díky čemuž jsme získali QR-kód, který pořád ještě souvisí s COVIDEM. Ten pak chtěli vidět při vstupu, bez něj Vás nepustí. Dostali jsme nálepku do pasu a hurá na vlak, který nás za necelou hodinku přepravil z letiště v Incheon do Seoulu (vlak AREX), podařilo se nám už na letišti v convenience storu koupit T-money card na metro (hned jsme si ji i nabyli) a s jedním přestupem jsme dojeli na naše ubytování v centru Myeongdongu v Seoulu. T - money kartu jsme pak využívali v metru i pro placení autobusů jak v Seoulu, tak i v Busanu. Funguje to tak, že si na ni nabijete libovolnou částku a platíte tak, že se odpípnete při nástupu a výstupu, odečte se vám vždy část za danou jízdu.

Ubytovali jsme se, trošku se vzpamatovali a vyrazili ještě ven. Zvládli jsme malinko prozkoumat okolí hotelu (Sotetsu Fresa Inn Seoul Myeong-dong). Ten byl mimochodem super, poloha luxusní a měl za drobný poplatek i pračku a sušičku, což jsme pak rádi využili. Byli jsme tu 12 nocí. A naprostá spokojenost. Pokud se do Seoulu ještě někdy podíváme, rozhodně budeme bydlet tady. Hotel je přímo v centru, 5 minut chůze dvě různé linky metra, kolem spousta obchodů a každý večer trh s jídlem. Naprosto deluxní :) Plus vybavení a příjemný personál.  






Hned první naše jídlo nastavilo laťku hodně vysoko. Podařilo se nám bez fronty a čekání na stůl dostat do Myeongdong Kyoja, což je rodinný podnik, který funguje od roku 1966. Jedná se o Michelinskou restauraci. Nabízí pouze čtyři položky na jídelním lístku a specializuje na knedlíčky a nudlovou polévku. Nenechte se mást tím, že to vypadá jako závodní jídelna, jídlo je opravdu fenomenální.





Katedrální kostel Panny Marie Neposkvrněného početí 

Pak jsme se trochu neplánovaně dostali k obří katedrále, která je rodištěm římskokatolické církve v Koreji. Střecha kostela je vysoká 23 metrů a její zvonice dosahuje výšky 45 metrů. A viděli jsme tu kousek korejské mše. Večer jsme zakončili touláním po Myeongdongu, který se mezitím proměnil v nákupní žrací ulici. No a odpadli jsme s jet lagem.




Žádné komentáře:

Okomentovat