neděle 6. srpna 2017

Causeway Bay, Hong Kong Park a dvoupatrové tramavaje

Symbolem Hong Kongu jsou dvoupatrové tramvaje. Jezdí jen na ostrovní části a jedna jízda (libovolný počet stanic) stojí necelé 3 dolary. Platí se při výstupu u řidiče a ten nevrací zpět, tudíž mince podmínkou. :) Patrové tramvaje jsou hodně úzké a jedou dost pomalu, i když v nich není klimatizace, jízdu jsme si moc užili.  















Causeway Bay je jedna z nejrušnějších obchodních čtvrtí Hong Kongu s jídelnami, restauracemi, bary, obchody, obchodními domy. 








Přímo nad stanicí MRT stojí Times Square, dvě věže postavené v roce 1993 a plné obchodů. Venkovní náměstíčko je oblíbené místo schůzek.









Hong Kong park se nachází na ostrově Hong Kong, opět kousek od stanice metra. Vstupné je zdarma. Součástí parku je hned několik unikátů, mezi které patří například zajímavá voliéra Edwarda Youdeho, která se pyšní faunou a florou deštného pralesa. V parku je také překrásné muzeum čajového porcelánu, kde je v současné době k vidění na více, než 3000 exponátů. Tam jsme ale nešli. 
















 Zahrada Tai Chi


Tai Chi zahrada s bustami obětí boje proti SARS

kousek od vchodu do zahrady se nachází fontána








Další atrakcí parku je 30 metrů vysoká vyhlídková věž, na kterou vede 105 schodů. Je z ní pěkný výhled a za ten výšlap to stojí. :)





  








 Ve voliéře 



 



Žádné komentáře:

Okomentovat