neděle 6. srpna 2017

Victoria Peak, Bubba Gump, Botanická zahrada a soustava eskalátorů - Hong Kong


Dostupnost vyhlídky Victoria Peak je zajištěna pomocí zubačkové dráhy tzv. Peak Tram umožňující rychlé spojení s nástupní stanicí umístěné ve čtvrti Central z ulice Garden Road. Dráha vznikla již v roce 1888, kdy bylo v okolí na úpatí kopce již několik letních sídel zámožných britských kupců. Ti si zde stavěli sídla, aby unikli před horkem a vysokou vlhkostí (na Peaku je cca o 5°C chladněji). Dnes je tato lokalita stále prestižním residenčním místem, což dokládají ceny zdejších nemovitostí. Ty jsou zde nejdražší na světě, předčí je údajně jen nemovitosti v Monaku na Ave Princess Grace.



Peak tram













Z tramvaje zdolávající převýšení 386 metrů převýšení jsou krásné výhledy, trasa je neuvěřitelně strmá a cesta trvá cca 8 minut. Na vrcholek dorazíte do konečné stanice umístěné pod budovou Peak Tower ve tvaru kovadliny označované také za pánev Wok. Vyhlídková terasa je na střeše této sedmipatrové budovy.


 Vrcholek Victoria Peak (552 m.n.m.) 















 

















fronta na tramvaj
V tramvaji...


Restaurace Bubba Gump z Forresta Gumpa :) na Peaku







krevetky

















Zoologická a botanická zahrada Hong Kong se nachází přímo uprostřed města. Je oázou klidu a ticha uvnitř jednoho z nejrušnějších měst naší planety. ZOO je trochu menší a pyšní se mnoha exempláři vzácných a mezinárodně chráněných zvířat. Objevíte zde mnoho vzácných ptáků, mnoho druhů opic a orangutanů a také několik aligátorů. Vstupné je zdarma.
















 

Cestou k eskalátorům jsme narazili na takovou chill zónu.
















Nejdelší venkovní zastřešená soustava eskalátorů na světě. Soustava má délku 792 metrů a cesta po eskalátorech zabere asi 20 minut. Od 6:00 do 10:00 jezdí eskalátory směrem dolů a od 10:00 do půlnoci pak jezdí nahoru. 









závislost










lev je symbol hongkongské banky

hongkongské dolary
a zase tramvaj

1 komentář:

  1. Skvělé botanické zahrady má třeba také Alžírsko, které mám moc rád. On to je na první pohled takový hodně nenápadný stát, kam se vám spíše nechce než by se vám tam chtělo. Ale rozhodně to doporučuji všem, kdo by toužili po něčem trochu netypickém a po místě, které není typická turistická, ale přitom moc krásná, destinace.

    OdpovědětVymazat