neděle 31. srpna 2014

Taiwan - Shifen a Pingxi

Shifen a Pingxi
Jsou půvabná městečka na severu, která propojuje s Taipei železniční kolej, která v minulosti soužila výhradně k přepravě uhlí z nedalekých dolů. V Shifenu najdeme 30 metrů vysoký vodopád – clonového typu, někdy se mu také přezdívá Niagarský. Městečko Pingxi je zase známé lampióny, které návštěvníci pomalují a popíší svými přáními a vypustí do světa. Je možné se zde kochat výhledy do okolních údolí a čerpat atmosféru v historických uličkách.

vlakové nádraží








 uličky Pingxi


 



lampióny













 a hurá do Shifen, vodopád byl bohužel "zavřený"...








bašta v podzemním food court v Taipei Main Station








2 komentáře:

  1. Taiwan je v tomhle fakt unikátní. Na jednu stranu je to klasický asijský stát, kde se nehraje na ekologii, na druhou stranu se mi třeba ale líbí to, jak mají vyřešený zisk odpadní energie a celkově tu energetickou soběstačnost. Jako je mi jasné, že je to taky o mentalitě těch lidí tam a o těch možnostech, ale přijde mi to fakt fascinující. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Taiwanu se mi hodně líbí propojení zelených a chytrých technologií. Ono to tak na první pohled nevypadá, ale ta tvorba mobilních aplikací tam fakt jenom kvete. Stačí zajít prakticky do jakéhokoliv muzea nebo prostě nějaké instituce, a přes QR kód si stáhnete nějakou šikovnou appku (případně jednu centrální), která vám dá další informace, rady a tipy.

    OdpovědětVymazat