pátek 3. května 2024

Jižní Korea 2023 (25.7.) - Jeju - Iho Tewoo Beach, Rainbow Coastal Road, Hallim park, Aewol, ARTE Museum, O'sulloc Tea Museum, Black Pork

 

První ráno na Jeju nás přivítalo jemným deštíkem, ale to nás neodradilo. Po těch záplavových deštích to byla vlastně pohoda. Na devátou jsme chtěli na otvíračku jet do Hallim parku, tak jsme po cestě dělali zastávky na pobřeží. Prošli jsme se po Iho Tewoo Beach, kde jsou slavné majáky ve tvaru bílého a červeného koně, mimochodem to je jeden ze symbolů Jeju, no a pak přišly na řadu barevné kostky na Rainbow Coastal Road... Na Jeju jsme měli půjčené auto, takže doprava pro nás byla jednoduchá. U jednotlivých atrakcí, parků atd. byly zdarma parkovací plochy, takže se půjčení auta rozhodně vyplatí, pokud chcete navštěvovat různé části ostrova. Jen hledání auta na parkovišti byla vždy výzva, jelikož 95% aut má bílou barvu. Takovou místní zvláštností je, že rychlost je na mnoha místech omezena na 30 km/h, takže jezdit po ostrově je řekněme časově náročnější, než byste čekali.

















najdi bílé auto

Rainbow Coastal Road a přístupové cestičky k černé lávě, která je tu všude kolem, ostrov Jeju je vulkanického původu a je to tady znát. :)










Hallim park nás nesmírně příjemně překvapil. Vyrazili jsme do něj ve všední den ráno, kdy střídavě poprchávalo, a měli jsme ho skoro bez lidí. Umím si představit, jaké davy jsou tady o víkendu a za sluníčka. Je to velký tematický park s 9 sektory. Najdete tu skleníky, palmovou promenádu, subtropickou zahradu, dvě jeskyně, zahradu s bonsajemi, sochy, safari bird garden, Folk Village a mnoho dalšího. Jeskyně Hyeopjaegul Lava Tube a Ssangyonggul Caves jsou známy jako jediné jeskyně na světě, které mají v sobě další jeskyni, složením kombinují lávu a vápenec. Vstupné do nich je v ceně parku, a navíc příjemné ochlazení v těch úmorných vedrech. V mini zoo jsme bitku dvou pávů... 🙂 Jo a zrovna byla sezona kvetoucích lotosů. Návštěva zabere pár hodin a rozhodně doporučujeme. 
















O'sulloc Tea Museum... čajové plantáže na Jeju. A dali jsme si matcha zmrzlinu a cheesecake, obojí skvělé. Ale abych byla upřímná, ono to je hrozná turisťárna, vlastně to jsou plantáže tak na oko (v této části), muzeum je vlastně obchod, kde si nakoupíte a najíte se.... ale je to pěkná zastávka, pokud jedete kolem... No dobře, nebyli jsme tu jen jednou :))) Ale ta matcha je opravdu klasa!























ARTE Museum na Jeju má skvělé digitální instalace a je to příjemná zastávka, když prší...na fotky to moc není, spíš si to opravdu vychutnávat. Vstupné je dražší, ale stojí opravdu za to.










Po cestě zpátky na hotel jsme ještě udělali zastávku na vyhlídkové pobřežní cestě Aewol a na večeři pak zašli na grilování vyhlášeného černého vepřového z Jeju. Kde jinde než na Black Pork Street, jak jsme z mapy zjistili, bydlíme od ní jen pár set metrů :) Tady v Koreji jsme grilování zcela propadli. A maso z čuníka bylo výborné, já teda ujíždím i na podivných hříbcích, které se dají také grilovat....























Žádné komentáře:

Okomentovat