No musím přiznat, že na peruánskou kuchyni vzpomínám nostalgicky, taková křehoučká lama vhání mi na tvář blažený (slintavě mlsný) výraz... a zatímco na Machu Picchu jsme s lamami pózovali, o pár hodin později jsme s nimi laškovali s příborem...
Takový steak z mladé lamy, oprostí -li se člověk od lamího plachého zamrkání, je neuvěřitelný zážitek po všech stránkách...
A zatímco při konzumaci klokana broukáme melodii ze seriálu o klokanu Skippym, tady vládne jen mlaskavé ticho...a zapije-li to evropský turista sklenkou Pisca (pálenka z bílého vína), je večeře více než příjemným gurmánským zážitkem :-)
Medium lama se zeleninkou |
plněná lama |
Pisco Sour je výborný koktejl z pálenky Pisco, která je smíchaná s limetovou šťávou, cukrovým sirupem a našlehaným bílkem.
Chutná nakysle a dá se z něho poměrně rychle namazat, zvlášť když ho koštujete ve skoro 4000 metrů nad mořem... to pak porazí i našince křtěného slivoviců...
Porce vypadají jako ze špičkové restaurace s razítkem Michelin:-)
OdpovědětVymazat