pondělí 28. října 2013

Peru ochutnávky I.




No musím přiznat, že na peruánskou kuchyni vzpomínám nostalgicky, taková křehoučká lama vhání mi na tvář blažený (slintavě mlsný) výraz... a zatímco na Machu Picchu jsme s lamami pózovali, o pár hodin později jsme s nimi laškovali s příborem...



Takový steak z mladé lamy, oprostí -li se člověk od lamího plachého zamrkání, je neuvěřitelný zážitek po všech stránkách... 
A zatímco při konzumaci klokana broukáme melodii ze seriálu o klokanu Skippym, tady vládne jen mlaskavé ticho...a zapije-li to evropský turista sklenkou Pisca (pálenka z bílého vína), je večeře více než příjemným gurmánským zážitkem :-)



Medium lama se zeleninkou

plněná lama



Pisco Sour je výborný koktejl z pálenky Pisco, která je smíchaná s limetovou šťávou, cukrovým sirupem a našlehaným bílkem.


Chutná nakysle a dá se z něho poměrně rychle namazat, zvlášť když ho koštujete ve skoro 4000 metrů nad mořem... to pak porazí i našince křtěného slivoviců...

1 komentář:

  1. Porce vypadají jako ze špičkové restaurace s razítkem Michelin:-)

    OdpovědětVymazat