neděle 5. srpna 2018

Kings Canyon National Park


Národní park Kings Canyon oficiálně vznikl v roce 1940, pojmenován byl po řece Kings River, která jím protéká. I zde rostou sekvojovce obrovské. Pro mě byl vlastně nejkrásnější z parků, které jsme navštívili. Nebylo tu tolik lidí (vedlejší Sequoia je známější), byly tu vodopády, krásné vyhlídky, obří stromy.... Kings Canyon byl pro mě největším příjemným překvapením naší cesty. Byl to původně ten den navíc, kdy "to už navštívíte", když je to tak blízko a vy tu jste...a nakonec za mě lepší než vedlejší Sequoia, a dokonce i Yosemite, protože tam náš zážitek z parku komplikoval hustý dým.



   




 








 
 















 



General Grant Tree Trail

Více jak 81 metrů vysoký sekvojovec je považován za druhý největší strom na světě. Jeho obvod měří 32,8 metrů a jeho stáří podle posledních údajů dosahuje přes 1600 let. Pojmenovaný je po bývalém americkém prezidentovi Ulyssesi S. Grantovi a od roku 1926 je oficiálním vánočním stromem Ameriky. 








 Do rezervace vede silnice Kings Canyon Scenic Byway (cca 80 km dlouhá Route 180), která vám nabídne nádherný pohled do kaňonu řeky Kings River, který je nejhlubším kaňonem USA.



  
 








  




 

 


  

 Roaring River Falls













Zumwait Meadow
Stezka s délkou 2,4 km vede podél žulových skal, přes barevné louky a řeku Kings River, která dala parku jméno.





















  



 



 Grizzly Falls





Ubytovaní jsme byli v Reedley v motelu Edge Water Inn uprostřed ničeho. Motel byl pěkný a čistý. Nákupní možnosti tady byly omezené, tak jsme poprvé ochutnali hamburger u Jack in the box :) 



















Další den nás čekal přejezd do Yosemite, který jsme si dopoledne po cestě zpestřili návštěvou Walmartu a obědem u Denny's - mastné, přesolené,obří... prostě Amerika.






 















Žádné komentáře:

Okomentovat