středa 20. července 2016

Coney Island

V nejjižnější části newyorské čtvrti Brooklyn se rozkládá poloostrov Coney Island, který byl dříve ostrovem – odtud také jeho název. Proslul zejména díky legendárnímu zábavnímu parku, jehož popularita dosáhla vrcholu počátkem 20. století.
Coney Island se táhne podél pláže, která hraničí s Atlantským oceánem. S pevninou je spojen uzoučkým pásem země. Přímo na pláži je umístěn téměř historický zábavní park plný atrakcí. Půvabná je také prkenná promenáda, která vede souběžně s mořskou písečnou pláží. Původně se na Coney Islandu nacházely hned tři příjemné zábavní parky, které se však následně spojily do jediného.
V roce 1916 byl v parku na Stillwell Avenue otevřen první stánek s občerstvením s názvem Famous Nathan´s. Prodávaly se v něm párky v rohlíku a i dnes láká k zastavení. Snad největší atrakcí parku je světoznámá dřevěná horská dráha Cyclone. Postavena byla v roce 1927 a je jednou z mála gravitačních dřevěných horských drah na světě. Rychlostí 110 km/h projedete devíti klesáními a šesti zatáčkami.




















Žádné komentáře:

Okomentovat