úterý 19. července 2016

New York - Bronx Zoo

Bronx Zoo je největší metropolitní zoo ve Spojených státech amerických, rozkládá se na ploše 107,2 hektarů na území přírodního parku. Podle magazínu Forbes je Bronx Zoo pátým nejlepším zoo na světě. Oficiální název je Bronx Zoo a bylo otevřeno pro veřejnost 8. listopadu 1899.

 Na nádraží v Bronxu


 Ztraceni v Bronxu

 a zase ten Brouk... lovím je v každí zemi, kam se dostaneme... New York - odškrknuto :)




V motýlí zahradě Butterfly Garden uvidíte poletovat více jak tisícovku motýlů a motýlků nejrůznějších barev a velikostí. Jedním z nejpočetnějších druhů je monarcha stěhovavý – danaus plexippus.






Hlavní předností této zoo je, že se snaží zvířatům navodit přirozené přírodní prostředí. Jejich výběhy tak nejsou obehnány pletivem a zvířata držena v klecích, ale fungují na volném prostranství, které je ohraničeno příkopy. Vznikly tak výběhy jako Himalayan Highland pro sněžné leopardy nebo Gorilla Forest pro 23 goril nížinných. Jejich výběh se rozkládá na ploše téměř 3 hektarů afrického deštného pralesa a zvířata si tak připadají jako doma. V tomto přirozeném prostředí je možné je také lépe pozorovat při běžných činnostech, stravování, rozmnožování apod. Také samotná zvířata se v takovém prostředí cítí mnohem lépe, neustále mají co prozkoumávat, kde se procházet a hrát si.















červená panda





 Dalšími zajímavými odděleními jsou například Jungle World (Svět džungle) či World of Darkness (Svět temnoty). V pavilonu Tyger Mountains jsou umístěni ohrožení sibiřští tygři. Také pro ně zde bylo vytvořeno prostředí připomínající část amurského údolí v Číně, díky němuž mohou návštěvníci pozorovat jejich přirozené chování. Při troše štěstí můžete vidět, jak tyto velké divoké kočky plavou pod vodou.







Žádné komentáře:

Okomentovat