úterý 19. července 2016

Metropolitní muzeum - New York

Metropolitní muzeum v New Yorku bylo oficiálně založeno roku 1870, nachází se ve východní části Manhattanu, nedaleko Central parku. Je v něm umístěno mnoho známých uměleckých děl a jejich sbírka čítá okolo dvou milionů položek. V nich jsou zachyceny dějiny snad celého světa, od antiky po současnost. Sbírky jsou velmi různorodé, sahají od starověkých egyptských váz a římských soch až k obrazům a sochám téměř všech evropských mistrů.
Nechybí zde rozsáhlá kolekce sbírek amerického a moderního umění, ale ochuzeni nebudete ani o africké, asijské, oceánské, byzantské a islámské umění. V muzeu se nacházejí jak encyklopedické sbírky, tak sbírky hudebních nástrojů, starožitných zbraní a brnění z celého světa. V muzeu je vystavena také sbírka, kde můžete vidět více než 80 tisíc kostýmů a doplňků pocházejících z různých období a kontinentů. Součástí muzea je rovněž velká kolekce více než 20 000 fotografií.
Muzeum je rozděleno na devatenáct samostatných částí, z nichž každá má své kurátory, restaurátory a učence. Při vstupu do budovy se před vámi otevře hala Great Hall.
První podlaží je rozděleno na 6 částí – egyptskou, americkou, řeckou a římskou, africkou, oceánskou a moderní umění.
Ve druhém podlaží se pak nachází evropské malířství s mistrovskými díly od Botticelliho, Brueghela, Rembrandta, Vermeera, Degase a Rodina.


 







 bublifukář :)


Žádné komentáře:

Okomentovat