úterý 19. července 2016

Times Square - New York

Times Square se nachází na spojnici ulic Broadway a Seventh Avenue na Manhattanu a je jakousi křižovatkou světa. Kolem vás se řítí doprava a proudící zástupy lidí neberou konce. To vše je doplněno blikajícími neonovými reklamami, které totální pocit chaosu jen doplňují.
V minulosti se náměstí jmenovalo Longacre Square, přejmenováno bylo až v dubnu roku 1904 údajně na popud Alfreda Ochse - vlastníka novin New York Times. Jako Times Square však není označováno jen náměstí, ale celá oblast tvořená několika bloky.
Dnešní Times Square je naprosto odlišné od laciného místa, kterým bylo až do roku 1989. Ještě před několika lety bylo místem setkávání kriminálních živlů, podivínů a pracovištěm prostitutek.

Vyrostly zde stavby speciálně navržené pro instalaci elektrických billboardů. První světelná reklama byla na Times Square nainstalována již v roce 1917 a v současné době zde nenajdete dům, jehož fasáda by nebyla pokryta reklamou. Naleznete zde také divadla, řadu restaurací a budovy, které samy o sobě stojí za zhlédnutí. Zajímavá je například nová budova, v níž sídlí společnost Condé Nast vydávající časopisy Vogue, Vanity Fair a New Yorker. Pro svou jedinečnost získala dokonce přezdívku „Citadela elegance“.

 Protože jsme hned vedle Time Square bydleli, chodili jsme přes něj denně v různé hodiny na metro. Bylo zajímavé pozorovat, jak se mění počet lidí a různé nasvětlení. Dokonce jsme viděli živé ranní vysílání z Time Square...něco jako naše Snídaně s Novou :)













vysílací studio - živě





Na Time Square je obrovské Disney hračkářství... ehmmmm



 







A samozřejmě povinná zastávka v obchodu M and M :)


















1 komentář:

  1. Super:-)
    Právě na fotky koukáme s Honzíkem a nejvíc nás uchvátila socha Svobody a obchod M+M:-))))

    OdpovědětVymazat