čtvrtek 8. srpna 2019

15. 7. 2019 - Kobe - Nunobiki Herb Garden, Katano-cho, Chinatown, Meriken a Kobe Beef :)

a pak že shinkanseny nemají zpoždění :)))

V pondělí ráno jsme vyrazili na jednodenní výlet do Kobe. Z Kyota je to shinkansenem pouhých 30 minut. Zpětně musím konstatovat, že jsme vlastně ani nic moc od toho nečekali. Chtěli jsme si prohlédnout přístav, ochutnat slavné kóbské hovězí a juknout do Čínské čtvrti. Nakonec to byl moc milý výlet a já bych se do Kobe jednou ráda znovu vrátila. Odpoledne už bylo tak moc dusno, že jsme prostě odpadali, tak jsme odjížděli dříve, než nám bylo milo. Kobe bylo po krátkou dobu hlavním městem Japonska. Bylo také jedním z prvních japonských měst, které se v roce 1868 otevřely pro obchod se Západem. Dodnes zde stojí domy postavené v evropském stylu, které sloužily zámožným cizincům a obchodníkům. 


Náš dopolední program se ukázal jako "highlight" výletu. Lanovkou jsme vyjeli nad město a zanořili se do Nunobiki Herb Garden. Pokud budete někdy v Kobe, tady musíte zajít. Je to příjemná procházka mezi bylinkami, skleníky, výstavkami z přírodnin. Kupte si "round trip" na lanovku a můžete dělat zastávky. V horní části je i "parfémová laboratoř", kde si můžete očichat různé přírodní esence. Z Mount Rokko je krásný výhled na město a přístav. Z lanovky uvidíte i vodopád.





 


Nunobiki Waterfall 
















 













 






 









 

 

ve skleníku















levandulová zmrzlina

 



a vodopád za jiného světla

 

Pěšky jsme pak došli do čtvrti Kitano-cho, kde stojí více než dvacet krásně zachovalých domů, které si zde postavili zámožní zahraniční kupci a diplomaté v dobách, kdy bylo město ustanoveno jedním z hlavních mezinárodních přístavů Japonska. Jde o architektonické památky postavené z kamene a překládaných prken. Většinou byly vily postaveny ve slohu viktoriánské gotiky. 








 



 











 Čínská čtvrť, kde žije více než 40 tisíc obyvatel. Jde o živou a velmi osobitou oblast. Centrální náměstí, park Nankin, na něž se vchází čtyřmi branami, lemují čínské restaurace a obchody se suvenýry. Všude je plno pouličních prodavačů. V parku stojí skulptury 12 zvířat čínského astrologického kalendáře. 


 


 Dali jsme si slavné kóbské hovězí...





 




A výborné čínské knedlíčky...






a dala jsme si i syrové...



sushi z kóbského hovězího


Bentley
 
 



Vyhledávaným místem odpočinku je park Meriken, ve kterém najdete Kóbské námořní muzeum, sídlící ve skleněné budově se střechou připomínající loď. 





















A gyoza knedlíčky doplněné krevetou v tempuře...a samozřejmě ramen...




Žádné komentáře:

Okomentovat