neděle 18. srpna 2019

30. - 31. 7. 2019 - Tokyo - Ueno ZOO, Sumo Museum a letíme domů


Zoologická zahrada Ueno je nejstarší ZOO v Japonsku. Byla založena roku 1882 a v průběhu let se výrazně rozrostla. Nyní je domovem více než 2600 zvířat (464 různých druhů. V roce 1972 sem dorazily první pandy velké z Číny. Japonský dotek dodává zahradě čajový dům a pětipatrová pagoda, významná kulturní památka, která je součástí bývalého chrámu Kaneidži. My jsme sem šli hlavně na pandy. Byla na ně opravdu dlouhá fronta a nesmělo se zastavovat, takže fotky nic moc, ale pandy byly ráno docela čilé a baštily bambus. Obecně bylo v ZOO opět hodně čínských turistů, tak to mělo opravdu ten čínský náboj - panda se musela cítit jako ve své domovině. :) Vlhkost byla ten den vražedná, takže jsem kolem poledne skoro kolabovala z horka, pokus schovat se u ledních medvědů se ukázal jako nesmyslný, jelikož pavilón nebyl chlazený a bylo v něm ještě větší vedro než venku. Ze Zoo jsme odešli dříve, ale to se opravdu nedalo. Udělali jsme ještě krátkou zastávku na Sumo Stadionu, kde je i malé muzeum, ale nesmí se tam fotit. No a zbytek dne jsme strávili posledními nákupy...ještě že jsou obchody klimatizované. Zpětně mi bylo líto, že jsme ještě nezašli do zahrad v Shinjuku, ale za přehřátí to nestálo. 

hodinu před otevřením



fronta na pandu






















 Dost času jsme strávili pozorováním tapíra, zrovna měl svačinku...nebyl to sice tapír s kabátkem, ale co už...













můj oblíbený Shoebill










Na východním břehu řeky Sumida leží čtvrť Ryogoku, která je známá také jako Sumo Town a je soustředěná především v okolí obrovského Sumo Stadionu, který pojme až deset tisíc diváků. Zápasy se tu odehrávají třikrát ročně, a to v lednu, květnu a září. 





saké

poslední sashimi
takto dopadly mé boty, nepřežily putování po Japonsku

japonské yeny
No a ve středu ráno nás čekala už jen cesta na letiště a 11 hodin v letadle do Vídně. Let byl bezproblémový, zase jsme měli exit row, tak místo na nohy bylo dostatečné. :) Do Vídně jsme přiletěli po šesté večer, noc jsme měli zamluvenou v letištním hotelu NH Vienna Conference, který z našich cest už dobře známe. Večer jsme doslova odpadli. Ráno si dali opulentní snídani (zdejší švédské stoly stojí za to) a přes nákupní centrum (Primark musí být) jsme se vydali směr domov. Hned u hranic nás čekala kolona...a pak ještě několikrát. Doma je doma...










Hotel ve Vídni...






















2 komentáře:

  1. No závěr cesty, co se týče jídla, byl konečně podle mého gusta, tam bych nevěděla, co dřív zkusit.-)))

    OdpovědětVymazat
  2. V Tokyu je nádherně. Byl jsem tam asi před deseti lety a musím říct, že je to zážitek na celý život. Pravděpodobně mě stačil jenom jednou, nicméně prostě zážitek nemusí být dlouhý nebo opakovaný, ale hlavně intenzivní. Navštívili jsme tam aukční síň obrazů a ten šrumec, co tam vládl, to bych vám přál vidět. :)

    OdpovědětVymazat