čtvrtek 15. srpna 2019

24. 7. 2019 - Tokyo - Odaiba - TeamLab Borderless

Umělý ostrov Odaiba v zálivu spojuje s pevninou Duhový most ( Rainbow Bridge), který je jedním ze symbolů Tokya. Postaven byl v roce 1993, dlouhý je zhruba 800 metrů a je osvětlen 444 světly, které mění svou barvu v závislosti na ročním období. My jsme na něj vyrazili po snídani, kterou jsme tentokrát stihli. Náš hotel nabízel 4 typy pevného menu, z kterého se mohlo vybrat jen jedno + jeden nápoj. Bylo to trochu nezvyklé, ale protože jsme snídani většinou nestihli kvůli tomu, že jsme vyráželi na program dříve, tak to bylo milé a nepřejedlo se nám to. Na Odaibu jsme jeli s cílem podívat se do digitálního muzea, na které jsme měli už dlouho dopředu zabookované lístky přes internet. Doporučujeme udělat včasnou rezervaci, muzeum je velmi populární a počet lístků na den je omezen, takže se velmi rychle vyprodají.

hotelová restaurace

nabídka snídaně v hotelu



čištění oken

ranní metro

Ostrov nabízí množství obchodních center a architektonických skvostů, zajímavost má obchodní dům DiverCity Tokyo Plaza, který si nechal v roce 2012 vystavit před svým vchodem obrovského robota v životní velikosti z anime série Gundam, takže tuto výzdobu ocení hlavně nadšenci anime a mangy. 





MORI Building DIGITAL ART MUSEUM
TeamLab Borderless je naprosto dech beroucí muzeum digitálního umění. Otevřeno bylo v červnu 2018. Digitální instalace se pořád mění, reagují na návštěvníky. Muzeum se dělí na pět částí. Borderless World, Athletics Forest (Atletický les), Future Park, Forest of Lamps (Les lamp), nekonečná místnost zaplněná lampami citlivými na pohyb. Čajovna, kde se v tom, co vypadá jako Alenka v říši divů, v rozmarném hlase, budete dívat na květiny, které kvetou ve vašem šálku. My jsme strávili v muzeu přes tři hodiny a vydrželi bychom ještě, ale už bylo přecpáno lidmi. Opravdu doporučujeme přijít hned ráno, už hodinu před otevřením byly slušné fronty. Na fotkách to nevynikne, je tam moc tma na zachycení úžasné hry světel, rozhodně doporučujeme vyhradit si na muzeum aspoň pár hodin.


najít muzeum bylo trochu oříšek




 A snový svět je tu...









 






lampy všude

 

 




v moři





lekníny
 


 



balóny
 




Dali jsme si kvetoucí čaj, byl to zajímavý zážitek. Chuťově nic moc, ale vizuálně jsme si to užili moc.


 

 

světelný déšť






 

  

Ruské kolo
Toto 115 metrů vysoké kolo je jedním z největších na světě a nabízí pěkný výhled na Tokijský záliv a Odaibu. Každá kabina má šest míst k sezení nebo čtyři v celoskleněných kabinách a celá rotace trvá kolem 15 minut.



 










Dalším zajímavým místem na nákupy je Venus Fort. Obchodní centrum je stylizované do evropského stylu z 18. století.






 Obchoďák s robotem...





most a Tokyo Tower


 Socha svobody...to jako vážně?


kdo by čekal New York v Japonsku? 
 



A zpět v Shinjuku...slavná godzilka musí být...





ramen opět k večeři

Žádné komentáře:

Okomentovat