pátek 9. srpna 2019

17. 7. 2019 - Osaka - Universal Studios Japan



Ráno jsme si prošli okolí hotelu, bez lidí to bylo úplně jiné. Dotonbori liduprázdná, všude odpadky z večerního řádění, které pomalu odklízeli. Obecně Osaka nám přišla nejšpinavější ze všech míst v Japonsku, v okolí hotelu pobíhaly krysy a celkově to bylo dost "rázovité" místo.














Zábavní park Universal Studios můžete navštívit v USA (LA a Florida), Singapuru anebo právě v Osace. My loni byli v Los Angeles a moc se nám to líbilo, tak jsme se rozhodli znovu navštívit i tento, byli jsme zde v roce 2011, ale park se od té doby samozřejmě změnil, přibyly nové atrakce, i když něco zůstalo stejné. Měli jsme po delší době slunečno, ale zas bylo hodně teplo. Odpoledne už vražedné. Chtěla bych jednou do studií na jaře nebo na podzim, abychom si mohli vychutnávat vše až do večera, takhle jsme odpoledne už odpadali únavou z přehřátí. Tentokrát jsme si nekupovali žádný express lístek, fronty byly ráno bez problémů (na jízdu Harryho Pottera jsme čekali asi 20 minut), odpoledne už to ale na některých atrakcích byly i dvě hodiny. Park se otevřel o půl hodiny dříve, než oficiálně má, což bylo milé překvapení. Před otevřením už byla slušná fronta.






Hned po vstupu do areálu jsme se vydali do Bradavic. Říkali jsme si, že tady asi budou největší fronty, chtěli jsme znovu na jízdu Harry Potter and Forbidden Journey. Lidé před námi doslova běželi, mířily tam v poklusu desítky natěšených fanoušků. Ale fronta prakticky nebyla, při čekání na jízdu procházíte hradem, tak jsme to jako čekání vlastně ani nebrali.



 



hrad má oproti LA i jezero :)







 







 











 Jako další jízdu jsme si vychutnali Jurský park, v Hollywoodu je už atrakce zrušena a nahrazena novou, tady jsme nostalgicky vzpomínali a ječeli při volném pádu do vody. :)






Já si pak neskutečně moc vychutnala Minions. Jízda je božíí a oproti USA je tu i obří Minions park s živou show. Za mě opravdu super :)















 




 




 


 

 












 



Universal Monsters Live Rock and Roll Show. Zašli jsme si na kabaretní show, která byla vskutku bizarní. Zpívali a tančili tu monstra jako Beetlejuice, Drákula, Frankenstein, průvodní slovo bylo japonské, ale písničky v angličtině. Celkově to byl barevný a trochu úchylný zážitek. :) 





 


 



 

 



 Parkem prochází různé průvody, tento cákal na lidi vodu...


 

 
 


 


 












 


 




takoyaki - chobotnice v těstíčku
 
takoyaki k večeři


Žádné komentáře:

Okomentovat