sobota 10. srpna 2019

19. 7. 2019 - Osaka - Osaka Castle, Ósacké historické muzeum, Umeda Sky Building, Alice on Wednesday, Nambayasaka


servírovaná hotelová snídaně...nic z toho nejíme .)

A máme tu další propršený den v Japonsku. Po servírované snídani (poprvé jsme stihli hotelovou snídani v ceně pokoje, vždycky jsme vyráželi ven dříve, než se podávala) jsme využili Osaka Amazing Pass a vydali jsme se prozkoumávat památky Osaky. Nejprve jsme nahlédli do Osaka Castle.





Historickou dominantou a připomínkou slavných dějin Osaky je především zdejší hrad Osakajo. Jeho kořeny sahají až do 16. století, později byl hrad zničen 
a následně znovu postaven rodem Tokugawa a během své historie padl a znovu vstal z popela ještě několikrát. Dnešní betonová stavba je pouze replikou z roku 1931, i přesto však stojí za návštěvu. V hradní věži je umístěno skvělé muzeum o historii stavby a celého města, z 8. podlaží se vám navíc otevře krásný výhled do okolí. Jen kdyby pořád nepršelo.













 















Ósacké historické muzeum stojí na místě, kde se kdysi nacházel palác Naniwa ze 7. století. Muzeum je pěkně uděláno a je z něj výhled i na hrad. Některé expozice byly ovšem v době naší návštěvy zavřeny.
Budova historického muzea








 




















Centrem Kitaku čtvrti je rušná oblast s názvem Umeda, která je současně místem, jenž oslní milovníky moderní architektury. Právě zde totiž stojí budova, kterou by měl navštívit každý návštěvník města, mrakodrap Umeda Sky Building. Tato nepřehlédnutelná stavba z roku 1993 vás neoslní ani tak svojí výškou jako spíše celkovým neobvyklým futuristickým vzezřením. Tvoří ji totiž dvě věže ze skla a oceli, které jsou nahoře vzájemně propojeny. V propojení se ve výšce 173 metrů nachází vyhlídková plošina s příhodným názvem „Observatoř plovoucí zahrady“ (Floating Garden Observatory). Dostanete se na ni proskleným rychlovýtahem a odměnou vám bude panoramatický pohled na celé město.Pořád pršelo, tak jsme si říkali, že asi nic moc neuvidíme, ale nakonec to nebylo tak hrozné. I tady platí Amazing pass a vstup je zdarma. 



 

 













 Pak jsme se zašli podívat do obchodu Alice on Wednesday, který je inspirovaný příběhem Alenky z říše divů. Tady v Osace je malinký, byli jsme pak i v Tokyu a ten byl větších rozměrů. :)








 Šintoistická svatyně Nambayasaka ve tvaru masivní lví hlavy patří k velmi fotogenickým místům a konečně přestalo i pršet.






 





Na večeři jsme si zašli zase na ramen, tentokrát do Yolo, dali jsme si obří tučný ramen Kirikabu.


cestou jsem si pořídila přívěšek na klíče - Chucky






Žádné komentáře:

Okomentovat